Maar hopen dus dat de zomer nog even duurt.
- 5 biologische citroenen met dikke schil. Niet-biologische citroenen zijn bewerkt met bestrijdingsmiddelen en zijn daarom niet geschikt.
- 1 liter wodka
- 500 gr witte kristalsuiker
- 2 liter water
Borstel de citroenen goed schoon en schil ze met een dunschiller. Het is belangrijk dat je alleen de gele schil gebruikt en niet het bittere witte gedeelte.Stop de schillen in een weckpot en giet er de wodka overheen. Laat dit twee weken trekken op een donkere, koele plek. Breng het water aan de kook en los er al roerend de suiker in op. Voeg de afgekoelde siroop toe aan de alcohol. Filter de likeur door een koffiefilter of theedoek en giet het in flessen.
Bron:Libelle
Kun je niet zo lang wachten dan is dit ook een idee.
- Vodka
- 1 Calippo Lime
- 1 limoen
- 1 citroen
- suiker naar smaak Laat de calippo buiten de koelkast op temperatuur komen. Pers een halve limoen en een halve citroen en doe het sap in een hakmolen of blender. Snij de Calippo in 3 grote stukken en voeg toe aan het sap. Giet er een royale scheut vodka bij (100 – 150 ml) en voeg suiker toe. Even blenden en de resterende limoen en citroen in stukken erbij. Klaar binnen 3 minuten en door de Calippo is de Limoncello direct op een goede temperatuur om te serveren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten