woensdag 11 april 2012

Appel-kwark cake

Ik kreeg met pasen een appel-kwark cake van de visite. Heeeeeeeerlijk! Hij was gekocht bij een bekende grootgrutter die op de kleintjes let. Wij hebben zo'n winkel in ons dorp dus ik kijken. Ik vond het veel te duur en dacht "dat kan ik zelf".
En ik vond op ......jawel het internet al snel een recept. De cake die ik volgens het recept heb gemaakt is niet erg oud geworden.hahaha.
Het recept is van Koopmans en voor de "bakkers" onder ons wil ik het graag delen.

Ingrediënten en bakgerei
  • 150 g Koopmans Bakkers Cakemeel
  • 150 g boter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 el citroensap
  • 250 g kwark
  • 500 g zachtzure appels
  • 1 tl kaneel
  • 50 g amandelschaafsel
  • 2 el suiker


Oventemperatuur
  • Elektrische oven 170°C
  • Heteluchtoven 160°C 
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor. Roer de boter, basterdsuiker en vanillesuiker tot een luchtige massa.
  2. Klop de eieren er één voor één door. Meng de kwark en het citroensap erdoor tot een samenhangend geheel. Spatel het cakemeel er luchtig door.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in smalle partjes. Strooi de kaneel erover.
  4. Spatel de appels en kaneel door het beslag.
  5. Vul de bakvorm met het beslag.  Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en 2 el suiker.
  6. Bak de cake iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. 




Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten