Dit weekend kregen we echter een folder waar 5 koffierecepten voor s'avonds in staan. Dessertkoffie. Dit zag er zo lekker uit dat ik ze zeker een keer wil proberen en het is natuurlijk ook leuk na het kerstdiner. Omdat ik tegen de tijd dat ik het wil proberen het foldertje waarschijnlijk al kwijt ben zet ik ze maar op mijn blog.
Honingkoffie met cacaoboompje
Dit heb je nodig
- 400 ml melk
- 200 ml espresso
- 4 tl honing
- 4 tl cacao
Zo maak je het
- Verhit 400 ml melk al kloppend met een garde of gebruik een melkopschuimer. Verdeel 200 ml hete espresso over 4 koffiekopjes. Roer door iedere portie 1 tl vloeibare honing.
- Verdeel de melk met het melkschuim over de kopjes (schuim moet boven de rand van de kopjes uitkomen).
- Houd het sjabloon boven de koffie en strooi er cacao doorheen.
- Hier kun je de sjablonen downloaden.
Kruidige chocoladekoffie
Dit heb je nodig
- 350 ml melk
- 100 ml espressokoffie
- 1 kaneelstokje
- 75 g pure chocolade
Zo maak je het
- Laat in een pan 350 ml melk en 100 ml sterke (espresso)koffie met 1 kaneelstokje ca. 15 min. zachtjes trekken.
- Hak 75 g pure chocolade fijn.
- Verwijder het kaneelstokje en los de chocolade al roerend op in het koffiemengsel.
- Verdeel de chocoladekoffie over 4 kleine kopjes
Zoete koffie met marshmellowschuim
Dit heb je nodig
- 150 ml melk
- 35 g mini marshmellows
- 600 ml sterke koffie
- kaneel
Zo maak je het
- Verwarm in een pan 150 ml melk en 35 g minimarshmallows al kloppend met de garde. Blijf kloppen tot de marshmallows zijn opgelost en de melk kookt.
- Verdeel 600 ml sterke koffie over 4 (koffie)glazen en verdeel het marshmallowschuim erover.
- Bestrooi met wat kaneel en garneer met minimarshmallows
Advocaatkoffie op z'n hipst
Dit heb je nodig
- 125 ml slagroom
- 8 el advocaat
- 125 ml sterke koffie
Zo maak je het
- Klop 125 ml slagroom lobbig met ½ el suiker.
- Verdeel 8 el advocaat over 4 koffiekoppen. Schenk in iedere kop 125 ml sterke koffie en roer door.
- Verdeel de room over de kopjes en garneer met ½ tl advocaat
Romige tiramisukoffie
Dit heb je nodig
- 125 ml slagroom
- 4 mokkaschuimpjes
- 100 ml Amaretto
- 600 ml sterke koffie
- cacaopoeder
Zo maak je het
- Klop 125 ml slagroom stijf.
- Verkruimel 4 mokkaschuimpjes en schep ze erdoor.
- Verdeel 100 ml Amaretto over 4 (koffie)glazen. Schenk in ieder glas 150 ml hete sterke koffie en verdeel de mokkaroom erover.
- Bestrooi met cacaopoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten