woensdag 14 december 2011

Vanille cake a la Nigella

INGREDIENTEN:

225 gram zachte boter 
300 gram kristalsuiker
6 eieren
350 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
250 gram yoghurt
1 flesje vanille essence
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
poedersuiker


Meng de boter en de suiker in een grote kom door elkaar met de kneedhaken van de mixer. De boter moet de suiker goed opnemen en vooral luchtig worden.
Doe er nu voorzichtig de eieren bij. 1 eitje per keer en dit samen met 1 eetlepel bloem. Mixen en daarna terug een eitje en bloem. Tot alle eitjes en de bloem op zijn.
De overblijvende bloem voeg je op het laatste toe en meng je goed onder het geheel.
Voeg nu de yoghurt en het vanilleextract toe. Ik gebruikte hiervoor de klophaken van mijn mixer.
Goed mixen zodat je een samenhangende, vloeibare massa krijgt.
Voeg nu het kaneel en gemberpoeder toe. Nog eens goed doormixen zodat de kruiden goed werden opgenomen.
Vet de bakvorm voldoende in en giet het deeg in de bakvorm.
Plaats de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor +/- 45 minuten.
Indien de cake te snel kleurt, kan je hem best eventjes afdekken met aluminiumfolie.
Prik na 45 minuten eens in de cake om te zien of hij gaar is. Als het mes er netjes uitkomt, kan de cake uit de oven. Indien niet, verleng de baktijd dan telkens met 5 minuten.

Haal de cake uit de oven en laat hem ongeveer 15 minuten afkoelen in zijn vorm.
Hierna haal je hem uit de bakvorm en laat je hem verder afkoelen op een roostertje.

Na het afkoelen geef je hem een feestelijk laagje poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten