woensdag 30 november 2011

Ballen van de Maharadja

Op een feest kregen we als borrelhapje heerlijke gehaktballetjes in een saus. De gastvrouw vertelde mij dat het de ballen van de maharadja waren en ik mocht het recept van haar.
Thuis hebben we de ballen ook gemaakt en ik wil dit heerlijke recept graag delen.
Nodig
1 kg rundergehakt
2 zakjes uiensoep (honing)
2 eieren
paneermeel

Voor de saus
2 uien gesnipperd
4 dl. tomatenketchup
200 gr. donkerbruine basterdsuiker
1 dl. azijn
1 theel. sambal

Doe het gehakt met de 2 eieren en de zakjes uiensoep in een kom en kneed goed doorelkaar. Doe er paneermeel bij als het te nat is.  Maak er balletjes van iets kleiner dan een golfballetje.
Braad de balletjes aan en haal ze uit de pan. Bak in de boter de gesnipperde uien glazig. Voeg de ketchup, de azijn, de sambal en de basterdsuiker toe en roer goed door. Voeg de balletjes weer toe en laat ongeveer 15 min pruttelen. Zo nu en dan doorroeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten